све о Вуковску на једном мјесту

...

субота, 29. децембар 2012.

Промоција књиге узлети и посртања


/Бања Лука 08.12.2012. године   у сали Светосавске омладинске  заједнице у Бања Луци промовисана је књига УЗЛЕТИ И ПОСРТАЊА,  наше перјанице, доктора, писца, хуманисте, нашег купрешака који је поникао испод планине Радуше, проф. др. Хаџи -Станислава Никића.

На промоцији се окупио велики број купрешана,који веома цијене лик и дјело нашега Др. Никића, који се дуги низ година кроз разне видове бори за наш крај, наш крш, камен, наше крстове, цркве, стећке,  нашу флору  и фауну, културу купрешких Срба. У сваком тренутку др. Никић је био увијек уз нас, свакоме нашем човјеку који му се обратио доктор је био ту да помогне, такође и у најтежим тренуцима у прошлом вијеку стално је, не само ријечима, него и дјелима био уз нас, свој народ.

У својству уводничара о књизи су говорили Драгиша Вулин и Милан Павловић, а присутнима се пригодном бесједом, умилним гласом како само он зна, обратио и сам аутор.
Сама књига, која је 18 година била у у мраку и чекала свјетлост дана је „аутобиографска и почива на истинитим дожињајима кроз његов живот почев од основне школе па до данас. Читаоци књиге, а посебн они који су бољи познаваоци др. Никића стећи ће утисак да је у свим фазама свог животног пута био предодређен да буде вођа свеједно да ли својом енергиојом или и идејама наметао се да буде лекар“, како у предговору рече Милан Павловић његов пријатељ у зeмљак.
Kњига такође говори о неким стварима, односно открива истину о догађајима, који су годинама скривани или је некада давно презентована искривљена слика, а аутентичан примјер је страдање Ђорђа Мартиновића.
Напомена: 
 Књига се може   набавити код Станка Баришића, у Бањалуци,  који се може  контактирати на e-mail stankobar@gmail.com и тел065/363-140. Цијена књиге је симболичних 10,00 КМ.
 
Аутор: Малован.нет, 9.12.2012

0 коментара:

Постави коментар